Madalief

janauri 2019

De situatie bij Prisca was het dringendst omdat zij ziek was, en de hele familie erg ondervoed. Haar moeder probeerde in haar eentje 6 kinderen op te voeden en naar school te laten gaan. We zijn drie weken geleden begonnen met het bouwen van een nieuw huisje voor Prisca en haar 5 broertjes en zusjes en haar moeder. Het lijkt erop dat de kosten hiervoor niet meer dan 900 euro zullen zijn. Voor de inrichting hebben we ongeveer 175 euro besteed. Maar nu dit huisje bijna klaar is en we daar bijna dagelijks komen, hebben we ook de huizen van de rest van de familie mogen bezichtigen. En hebben we besloten, om jullie toestemming te vragen, om door te mogen gaan met dit ’sociale woningbouw project’. Om in elk geval de komende maanden nog zo’n huisje te bouwen voor een vader, zijn twee dochters en kleindochter, en om een ander huis waarvan de eigenaars al de muren van aarde hebben gebouwd te voorzien van een golfplaten dak. En of we ze ook dan wat meubels kunnen geven. Zodat al deze mensen een menswaardig bestaan kunnen hebben. We doen dit in overleg met de wijkvoorzitter die op de hoogte is van de situatie van dit gezin. We vermoeden dat we hierna het project zeker kunnen uitbreiden, gezien de armoede in een flink aantal andere gezinnen in deze wijk.

Dit is het huisje waar Prisca en haar familie tot vrijdag in zal wonen, die dag gaan ze verhuizen naar het huisje op de onderste foto. Van dit huisje gaan we muren verbeteren, een plafond en een vloer maken, en er nieuwe vensters en een deur inzetten zodat daar een alleenstaande moeder met haar drie kinderen in kan trekken (die nu in een piepklein kamertje zonder iets woont)

Dit gezin heeft al muren voor een nieuw huis gemaakt, maar dat is al twee jaar geleden. Vader verdient vaak niet meer dan 50 eurocent op een dag met het trekken van een poussepousse.

dit huisje wonen nu dus een vader met zijn twee dochters en kleindochter en aan de andere kant de vrouw met de drie kinderen. Het dak lekt zo dat ze onder plastic zeiltjes slapen. Voor hun willen we ook ene nieuw huisje bouwen.


Dit is het nieuwe huisje, en de hele familie helpt elke dag mee met de bouwwerkzaamheden.